Home Articles Downloads Web Links
September 20 2020 06:01:26   
Menu Utama
Home
Articles
Downloads
Web Links
Search

Tinta Pengetua
Sejarah STAR
Latar Belakang STAR
Profil Sekolah
PIBG STAR
Staf Akademik
Staf Sokongan
Tokoh STAROBA
Pelan Sekolah
Lagu Sekolah


Users Online
Guests Online: 16
No Members Online

Registered Members: 1,948
Unactivated Members: 7365
Newest Member: captain kasanova
STAROBA


Kemuncak Sambutan Jubli Emas S.T.A.R
Kemuncak Sambutan Jubli Emas:26, 27 & 28 Oktober 2007 di S.T.A.R., Ipoh Perak Darul Ridzuan.
SELAMAT BERJAYA DALAM PMR KEPADA PELAJAR TING.3
STAR IpohSELAMAT bERJAYA KEPADA PELAJAR2 TINGKATAN 3 YANG AKAN MENDUDUKI PMR PADA 1-5 OKTOBER 2007. SEMUGA ALLAH SENTIASA MEMBERKATI USAHA ANDA UNTUK MENGEKALKAN PENCAPAIAN TERBAIK PMR.
Sekalung Ucapan tahniah Dari "zaidi yusoff" zaidi8881@kedah.uitm
KejayaanSekalung Ucapan tahniah Dari "zaidi yusoff" zaidi8881@kedah.uitm.edu.my tahniah kepada pasukan GOLDEN ZR di atas kejayaan anda dlam F1 Tech. Challenge 2007...pada hari berkenaan saya telah meluangkan masa bersama team tersebut dan merasakan perlu ada penambahbaikan dari segi penyediaan portfolio dan logo serta finishing terhadap model F1 tersebut..insyaAllah saya akan memberi sumbangan kepakaran dalam bidang tersebut jika diperlukan.Kegigihan dan kesungguhan GOLDEN ZR dan guru pembimbing amat memberangsangkan dan memberi keyakinan kepada saya bahawa pasukan ini akan pergi lebih jauh...sampaikan salam saya pd pasukan dari STAR IPOH...JUDGE UITM KEDAH..INDUSTRIAL DESIGN DEPARTMENT..ZAIDI YUSOFF..
TAHNIAH KEPADA TEAM GOLDEN ZR F1
KejayaanPADA 3-4SEPT 2007, 2 TEAM F1 DARI STAR iaitu TOP SKYLYZER & GOLDEN ZR TELAH MENYERTAI PERTANDINGAN F1 INSCHOOLS DI Dewan Al- Farabi, Kompleks Pendidikan Negeri, Alor Setar, Kedah .DALAM PERTANDINGAN TERSEBUT 47 SEKOLAH DARI ZON UTARA TELAH BERTANDING, F1 STAR TEAM GOLDEN ZR TELAH MENDAPAT TEMPAT KE 3 & LAYAK KE FINAL PADA 25-27 OKT.2007 DI BERJAYA TIMES SQUARE KUALA LUMPUR.TAHNIAH..
Good luck f1 team
AktivitiPada hari Khamis,30.08.2007 peserta f1 STAR iaitu kumpulan GoldenZR dan Skylyzer beserta guru pembimbing mereka Encik Abdul Rahman Bin Rashid akan pergi ke SM Raja Permaisuri Bainun Ipoh, Perak untuk presentation F1 Inschools. Diharap semua warga STAR mendoakan kejayaan mereka. Semoga Tuhan memberkati segala usaha dan titik peluh mereka siang dan malam.Untuk keterangan lanjut sila layari www.f1inshools.com.my
CTRM Aviation
Dear beloved teachers and students,

CTRM Aviation now promoting Aviator's camp to our young generation age
13-17 years. This program organized for our young generation to provide
them an exposure to Aviation Industries. This will help the participant
for their carrier selection in the future and the preparation required
on the early stage. The program shall be conducted for 3 days and 2
nights at CTRM Aviation facility in Batu Berendam Melaka. The program is
limited to 30 participants and they will be exposed to various functions
in aviation industries such as Aeronautical Engineers, Aircraft Design
Engineer, License Aircraft Maintenance Engineer, Air Traffic Controller,
Pilot and etc. This program organized by the most experience personnel
in the aviation industries since that CTRM Aviation is the only
available organization that manufacture composite aircraft in Malaysia.
CTRM Aviation also involve in Design and Manufacturing of Airbus
component such as A320, A300, A380 and the A400M. The highlight of the
program, student will be exposed to real flying experience with two
seater Eagle 150B aircraft. The charges is RM850.00 per student and it
will included meal, accommodation, training course note, T-shirt, Cap,
Photograph and the most valuable is the experience of flying with
Malaysian Made Aircraft Eagle 150B and the exposure to Aviation
Industries.

Regards

Naemy Fahimy
Head of Quality Department
CTRM Aviation Sdn Bhd

Tel :606-3170343
Fax: 606-3177213

STAR 1989-1993

DOWNLOAD attachment
Contoh Laporan Kerja Kursus Geografi Tingkatan 2
STAR IpohPelajar-pelajar tingkatan 2 STAR boleh merujuk contoh laporan Kajian Geografi Tempatan di laman web berikut: http://www.geocities.com/mdzabidi/kgt.htm Contoh laporan ini hanya untuk RUJUKAN sahaja. Anda tidak dibenarkan menyalin semula daripada contoh ini untuk dimuatkan dalam laporan kajian anda. Terima kasih. - Cikgu Zabidi
terkenang kisah lama
STAROBAalhamdulillah....akhirnya aku dapat gak tengok balik muka2 cikgu yg penah mengajar,mendidik,menghukum dan mendenda aku.walaupun tak dapat tengok semua mereka tapi dapat laa jugak tengok sebahagian drpd mereka.rambut cikgu zul phang dah makin putih.dulu hitam berkilat n terpacak mcm "punk" hehe.(maaf cikgu).cikgu zulkarnain pun dah makin tembam sikit.dulu masa mula2 masuk 1989(aku form 1) kurus jer.maybe hati dah makin senang,dah jadi timbalan yer dak?hehe.mr king punya rambut pun dah byk putih dari hitam.main basketball lagi cikgu?jadi coach utk NBA laa..hehe.ini sebagian jer cikgu yg ajar aku dulu.ramai lagi yg aku nak jumpa,at least dpt tau khabar la.wazir bob,zack kapchai,ustaz ariffine,mr oh eng cheng,pak lau..isk ramai lagi laa.rindu giler kat diorg semua tu.tapi ada sorg cikgu yg aku betul2 nak jumpa...mr vellu pillai a/l ponnudurai.dia ngajar fizik n add maths.cikgu yg paling aku suka walaupun tiap2 hari aku mesti bergaduh dengan dia hahaha.selalu bergado sebab aku tido dlm kelas fizik.sir...i scored c3 tau!!!i nak tuntut ur promise.u said kalau i can get c4 n above u nak convert to islam.hahaha...anyway..anyhow...star bagi aku byk pengajaran utk hidup dan menjadi manusia n insan.walaupun sekarang ni aku punya keje takde laa best sgt,tapi nilai hidup yg aku dapat dari star sungguh memberikan aku kesedaran dan kesyukuran.ILMU PANDUAN HIDUP!!!!!
SELAMAT MENGHADAPI PMR 2007
AktivitiKELAS TINGKATAN 3R MENGUCAPKAN SELAMAT MENGHADAPI PMR & SEMUGA KITA SEMUA MEMPEROLEHI KEJAYAAN CEMERLANG.
Majlis Anugerah Cemerlang 2007
AktivitiMajlis Makan Malam dan Hari Anugerah Cemerlang 2007 Sempena S.T.A.R 50 Tahun akan diadakan pada 17 Ogos 2007, hari Jumaat jam 8.00 malam bertempat di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan. Majlis tersebut akan disempurnakan oleh YBhg Dato' Haji Alimuddin Bin Mohd Dom, Timbalan Pengarah Pelajaran Malaysia. Majlis ini dianjurkan oleh S.T.A.R dan PIBG. Individu yang berminat boleh menghubungi Urusetia di talian 05- 5457733 ( Pn Kamariah ) dan 019 3554064 ( Pn Noridah ) untuk pertanyaan dan pembelian meja RM 100.00 seorang individu. Harap maklum.
Kluster School
STAR IpohPada tarikh 02-03 Ogos 2007, nazir dari Kementerian akan datang untuk meneliti STAR bagi pemilihan sekolah Kluster. Marilah kita sama-sama berdoa agar Tuhan mencucuri rahmat dengan berkat usaha guru-guru dan pelajar, tidak lupa juga semua warga STAR.
Page 74 of 76 << < 71 72 73 74 75 76 >
Jam
Login
Username

Password



Lupa Kata Laluan?

Belum Mendaftar?
daftar sekarang !!

Kalendar Sekolah
MonTueWedThuFriSatSun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pautan




Bestari
Karangkraf
Muat Turun Terkini
(Sila halakan cursor kepada pautan muat turun untuk paparan tajuk penuh.)
Lampiran maklumat p... 3447
Surat makluman pend... 2606
senarai panggil tem... 3790
Modul sejarah ting.... 2726
LATIHAN SEJARAH TIN... 2813
LATIHAN SEJARAH TIN... 2555
LATIHAN P.ISLAM CUT... 3538
BORANG USUL PIBG 2015 3136
SESI PENDAFTARAN TI... 4933
MAKLUMAT PENDAFTARA... 3920