Home Articles Downloads Web Links
September 26 2018 18:45:16   
Menu Utama
Home
Articles
Downloads
Web Links
Blog Briged Bestari
Blog Pusat Sumber Bestari
Search

Tinta Pengetua
Sejarah STAR
Latar Belakang STAR
Profil Sekolah
PIBG STAR
Staf Akademik
Staf Sokongan
Tokoh STAROBA
Pelan Sekolah
Lagu Sekolah


S.T.A.R HOMESTAY





CONTACT NO:
S.T.A.R ADMIN OFFICE : 055457733
MRS. FAIZAH ISMAIL : 0135215508
MR. RAHIM : 0174611709

Users Online
Guests Online: 3
No Members Online

Registered Members: 1,948
Unactivated Members: 7365
Newest Member: captain kasanova
STAROBA


terkenang kisah lama
STAROBAalhamdulillah....akhirnya aku dapat gak tengok balik muka2 cikgu yg penah mengajar,mendidik,menghukum dan mendenda aku.walaupun tak dapat tengok semua mereka tapi dapat laa jugak tengok sebahagian drpd mereka.rambut cikgu zul phang dah makin putih.dulu hitam berkilat n terpacak mcm "punk" hehe.(maaf cikgu).cikgu zulkarnain pun dah makin tembam sikit.dulu masa mula2 masuk 1989(aku form 1) kurus jer.maybe hati dah makin senang,dah jadi timbalan yer dak?hehe.mr king punya rambut pun dah byk putih dari hitam.main basketball lagi cikgu?jadi coach utk NBA laa..hehe.ini sebagian jer cikgu yg ajar aku dulu.ramai lagi yg aku nak jumpa,at least dpt tau khabar la.wazir bob,zack kapchai,ustaz ariffine,mr oh eng cheng,pak lau..isk ramai lagi laa.rindu giler kat diorg semua tu.tapi ada sorg cikgu yg aku betul2 nak jumpa...mr vellu pillai a/l ponnudurai.dia ngajar fizik n add maths.cikgu yg paling aku suka walaupun tiap2 hari aku mesti bergaduh dengan dia hahaha.selalu bergado sebab aku tido dlm kelas fizik.sir...i scored c3 tau!!!i nak tuntut ur promise.u said kalau i can get c4 n above u nak convert to islam.hahaha...anyway..anyhow...star bagi aku byk pengajaran utk hidup dan menjadi manusia n insan.walaupun sekarang ni aku punya keje takde laa best sgt,tapi nilai hidup yg aku dapat dari star sungguh memberikan aku kesedaran dan kesyukuran.ILMU PANDUAN HIDUP!!!!!
SELAMAT MENGHADAPI PMR 2007
AktivitiKELAS TINGKATAN 3R MENGUCAPKAN SELAMAT MENGHADAPI PMR & SEMUGA KITA SEMUA MEMPEROLEHI KEJAYAAN CEMERLANG.
Majlis Anugerah Cemerlang 2007
AktivitiMajlis Makan Malam dan Hari Anugerah Cemerlang 2007 Sempena S.T.A.R 50 Tahun akan diadakan pada 17 Ogos 2007, hari Jumaat jam 8.00 malam bertempat di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan. Majlis tersebut akan disempurnakan oleh YBhg Dato' Haji Alimuddin Bin Mohd Dom, Timbalan Pengarah Pelajaran Malaysia. Majlis ini dianjurkan oleh S.T.A.R dan PIBG. Individu yang berminat boleh menghubungi Urusetia di talian 05- 5457733 ( Pn Kamariah ) dan 019 3554064 ( Pn Noridah ) untuk pertanyaan dan pembelian meja RM 100.00 seorang individu. Harap maklum.
Kluster School
STAR IpohPada tarikh 02-03 Ogos 2007, nazir dari Kementerian akan datang untuk meneliti STAR bagi pemilihan sekolah Kluster. Marilah kita sama-sama berdoa agar Tuhan mencucuri rahmat dengan berkat usaha guru-guru dan pelajar, tidak lupa juga semua warga STAR.
Smbelihan ayam
AktivitiPersatuan Pelajar Islam STAR akan menganjurkan sembelihan ayam pada 28.07.2007 (Sabtu).. kpd semua pelajar star, sembelih leklok... baca Bismillah.. ada yang paling penting jgn sampai putus kepala ayam tu..
DIV 3 LIGA HOKI IPOH
KejayaanPERLAWANAN HOKI DIV 3 LIGA HOKI IPOH, S.T.A.R MENGALAHKAN SEK.MEN METHODIST SG.SIPUT, 2-0.
to all starian048 futsal players
Kejayaanfor the futsal players who will go to kuantan next weekend,,wish u all the bes...hope you all can success and go to the grand final at ampang...same with Full clip....
PESTA MAKAN DURIAN
AktivitiSEMUA WARGA STAR DIJEMPUT MAKAN DURIAN DI TAPAK PERHIMPUNAN PAGI, PADA JAM 3.00 PM ,09 JULAI 2007.
Hebahan #1
STAROBAAssalammualaikum & Salam Sejahtera Merujuk kepada perkara diatas, sukacita dimaklumkan bahawa Staroba dengan kerjasama pihak sekolah dan PIBG serta Kem Pelajaran akan menganjurkan Perayaan Jubli Emas S.T.A.R pada 26hb r11; 28hb Oktober 2007 bertempat di STAR, Ipoh. Sambutan ini bertemakan S.T.A.R Perintis Kecemerlangan dan akan membawa anda kembali mengimbau sejarah penubuhan S.T.A.R pada tahun 1957. Antara acara menarik yang telah dirancangkan oleh pihak penganjur ialah Perarakan Sepanjang Zaman yang dijangka akan disertai oleh kontigen-kontigen daripada Batch pertama sehinggalah Batch terkini. Selain itu, satu perarakan simbolik juga akan diadakan oleh pelajar S.T.A.R iaitu perarakan daripada tapak asal sekolah di Ashby Road ke tapak sekolah sedia ada. Untuk makluman anda, pihak penganjur telah menjemput KDYMM Yang DiPertuan Agung Al Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin sebagai tetamu kehormat majlis ini. Tidak lupa juga, pihak penganjur akan menyediakan kejutan-kejutan menarik yang hanya akan anda saksikan di majlis itu sahaja. Satu Majlis Makan Malam Perdana juga akan diadakan pada sambutan Jubli Emas ini dan para tetamu akan dihiburkan oleh penghibur-penghibur dari 5 dekad yang berlainan dan juga berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik dan cabutan bertuah. Untuk keluarga juga, kami akan menyediakan carnival keluarga, telematch, mini treasure hunt, r0;helicopter rider1;, pertunjukan bunga api dan pelbagai gerai jualan dan pameran yang menarik untuk dikunjungi. Anda akan mula menerima jemputan rasmi dari kami dalam masa yang terdekat dan InsyaAllah kami akan mengadakan road show untuk mewar-warkan sambutan ini. Dengan sumbangan serendah RM150.00 seorang, anda berpeluang menyertai pelbagai program dan hadiah menarik yang disediakan disamping berpeluang untuk memenangi insentif pendaftaran awal yang disediakan penganjur antaranya pakej percutian dan pakej umrah. Selain itu, setiap penyertaan akan menerima cenderahati istimewa yang eksklusif sempena Perayaan Jubli Emas S.T.A.R ini. Ini adalah merupakan Hebahan # 1 daripada kami. Pihak kami akan terus memaklumkan kepada anda perkembangan-perkembangan terkini mengenai sambutan ini pada hebahan seterusnya. Sehingga itu, pesanan dari kami : 1. Sila book cuti anda pada tarikh-tarikh tersebut 2. Jangan lupa untuk mendaftar awal kerana ada kejutan menarik untuk anda. Sekiranya anda mempunyai cadangan atau maklum balas kepada kami, sila hantarkan email kepada kami di goldenjubilee@.... Kepada yang berminat untuk menjadi sukarelawan untuk sama-sama menganjurkan sambutan ini, silalah juga email ke alamat tersebut atau berhubung terus dengan saya di talian 03-9285 9001. S.T.A.R Perintis Kecemerlangan Mohamad Ishak Zainuddin (Batch 87) Jawatankuasa Penganjur Sambutan Jubli Emas S.T.A.R 2007
Pertandingan Akhir Bahas PPM
KejayaanPada 5 Julai 2007, Pasukan Debat Bahasa Inggeris Sekolah Tuanku Abdul Rahman telah mendapat tempat kedua dalam pertandingan tersebut. Tempat pertama telah disandang oleh Sekolah Menengah Sains Alam Shah. Diharap pasukan debat BI akan berjaya kelak.. insyallah
Ragbi primier negeri perak
KejayaanPada 5 Julai 2007, jam 5.00pm di Padang STAR,Pasukan ragbi Star telah mengalahkan Sek. Anderson 39-0 untuk melayakkan diri ke pertandingan akhir ragbi sekolah-sekolah primier negeri perak pada 7.7.07 bertempat di padang sek. anderson. ipoh jam 8.30 pagi.
Page 68 of 69 << < 65 66 67 68 69 >
Jam
Login
Username

Password



Lupa Kata Laluan?

Belum Mendaftar?
daftar sekarang !!

Kalendar Sekolah
MonTueWedThuFriSatSun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pautan




Bestari
Karangkraf
Muat Turun Terkini
(Sila halakan cursor kepada pautan muat turun untuk paparan tajuk penuh.)
Lampiran maklumat p... 1628
Surat makluman pend... 1036
senarai panggil tem... 2180
Modul sejarah ting.... 1360
LATIHAN SEJARAH TIN... 1483
LATIHAN SEJARAH TIN... 1353
LATIHAN P.ISLAM CUT... 2142
BORANG USUL PIBG 2015 1875
SESI PENDAFTARAN TI... 2956
MAKLUMAT PENDAFTARA... 2417