Home Articles Downloads Web Links
April 27 2018 12:25:22   
Menu Utama
Home
Articles
Downloads
Web Links
Blog Briged Bestari
Blog Pusat Sumber Bestari
Search

Tinta Pengetua
Sejarah STAR
Latar Belakang STAR
Profil Sekolah
PIBG STAR
Staf Akademik
Staf Sokongan
Tokoh STAROBA
Pelan Sekolah
Lagu Sekolah


S.T.A.R HOMESTAY





CONTACT NO:
S.T.A.R ADMIN OFFICE : 055457733
MRS. FAIZAH ISMAIL : 0135215508
MR. RAHIM : 0174611709

Users Online
Guests Online: 1
No Members Online

Registered Members: 1,948
Unactivated Members: 7365
Newest Member: captain kasanova
STAROBA


Good luck f1 team
AktivitiPada hari Khamis,30.08.2007 peserta f1 STAR iaitu kumpulan GoldenZR dan Skylyzer beserta guru pembimbing mereka Encik Abdul Rahman Bin Rashid akan pergi ke SM Raja Permaisuri Bainun Ipoh, Perak untuk presentation F1 Inschools. Diharap semua warga STAR mendoakan kejayaan mereka. Semoga Tuhan memberkati segala usaha dan titik peluh mereka siang dan malam.Untuk keterangan lanjut sila layari www.f1inshools.com.my
CTRM Aviation
Dear beloved teachers and students,

CTRM Aviation now promoting Aviator's camp to our young generation age
13-17 years. This program organized for our young generation to provide
them an exposure to Aviation Industries. This will help the participant
for their carrier selection in the future and the preparation required
on the early stage. The program shall be conducted for 3 days and 2
nights at CTRM Aviation facility in Batu Berendam Melaka. The program is
limited to 30 participants and they will be exposed to various functions
in aviation industries such as Aeronautical Engineers, Aircraft Design
Engineer, License Aircraft Maintenance Engineer, Air Traffic Controller,
Pilot and etc. This program organized by the most experience personnel
in the aviation industries since that CTRM Aviation is the only
available organization that manufacture composite aircraft in Malaysia.
CTRM Aviation also involve in Design and Manufacturing of Airbus
component such as A320, A300, A380 and the A400M. The highlight of the
program, student will be exposed to real flying experience with two
seater Eagle 150B aircraft. The charges is RM850.00 per student and it
will included meal, accommodation, training course note, T-shirt, Cap,
Photograph and the most valuable is the experience of flying with
Malaysian Made Aircraft Eagle 150B and the exposure to Aviation
Industries.

Regards

Naemy Fahimy
Head of Quality Department
CTRM Aviation Sdn Bhd

Tel :606-3170343
Fax: 606-3177213

STAR 1989-1993

DOWNLOAD attachment
Contoh Laporan Kerja Kursus Geografi Tingkatan 2
STAR IpohPelajar-pelajar tingkatan 2 STAR boleh merujuk contoh laporan Kajian Geografi Tempatan di laman web berikut: http://www.geocities.com/mdzabidi/kgt.htm Contoh laporan ini hanya untuk RUJUKAN sahaja. Anda tidak dibenarkan menyalin semula daripada contoh ini untuk dimuatkan dalam laporan kajian anda. Terima kasih. - Cikgu Zabidi
terkenang kisah lama
STAROBAalhamdulillah....akhirnya aku dapat gak tengok balik muka2 cikgu yg penah mengajar,mendidik,menghukum dan mendenda aku.walaupun tak dapat tengok semua mereka tapi dapat laa jugak tengok sebahagian drpd mereka.rambut cikgu zul phang dah makin putih.dulu hitam berkilat n terpacak mcm "punk" hehe.(maaf cikgu).cikgu zulkarnain pun dah makin tembam sikit.dulu masa mula2 masuk 1989(aku form 1) kurus jer.maybe hati dah makin senang,dah jadi timbalan yer dak?hehe.mr king punya rambut pun dah byk putih dari hitam.main basketball lagi cikgu?jadi coach utk NBA laa..hehe.ini sebagian jer cikgu yg ajar aku dulu.ramai lagi yg aku nak jumpa,at least dpt tau khabar la.wazir bob,zack kapchai,ustaz ariffine,mr oh eng cheng,pak lau..isk ramai lagi laa.rindu giler kat diorg semua tu.tapi ada sorg cikgu yg aku betul2 nak jumpa...mr vellu pillai a/l ponnudurai.dia ngajar fizik n add maths.cikgu yg paling aku suka walaupun tiap2 hari aku mesti bergaduh dengan dia hahaha.selalu bergado sebab aku tido dlm kelas fizik.sir...i scored c3 tau!!!i nak tuntut ur promise.u said kalau i can get c4 n above u nak convert to islam.hahaha...anyway..anyhow...star bagi aku byk pengajaran utk hidup dan menjadi manusia n insan.walaupun sekarang ni aku punya keje takde laa best sgt,tapi nilai hidup yg aku dapat dari star sungguh memberikan aku kesedaran dan kesyukuran.ILMU PANDUAN HIDUP!!!!!
SELAMAT MENGHADAPI PMR 2007
AktivitiKELAS TINGKATAN 3R MENGUCAPKAN SELAMAT MENGHADAPI PMR & SEMUGA KITA SEMUA MEMPEROLEHI KEJAYAAN CEMERLANG.
Majlis Anugerah Cemerlang 2007
AktivitiMajlis Makan Malam dan Hari Anugerah Cemerlang 2007 Sempena S.T.A.R 50 Tahun akan diadakan pada 17 Ogos 2007, hari Jumaat jam 8.00 malam bertempat di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan. Majlis tersebut akan disempurnakan oleh YBhg Dato' Haji Alimuddin Bin Mohd Dom, Timbalan Pengarah Pelajaran Malaysia. Majlis ini dianjurkan oleh S.T.A.R dan PIBG. Individu yang berminat boleh menghubungi Urusetia di talian 05- 5457733 ( Pn Kamariah ) dan 019 3554064 ( Pn Noridah ) untuk pertanyaan dan pembelian meja RM 100.00 seorang individu. Harap maklum.
Kluster School
STAR IpohPada tarikh 02-03 Ogos 2007, nazir dari Kementerian akan datang untuk meneliti STAR bagi pemilihan sekolah Kluster. Marilah kita sama-sama berdoa agar Tuhan mencucuri rahmat dengan berkat usaha guru-guru dan pelajar, tidak lupa juga semua warga STAR.
Smbelihan ayam
AktivitiPersatuan Pelajar Islam STAR akan menganjurkan sembelihan ayam pada 28.07.2007 (Sabtu).. kpd semua pelajar star, sembelih leklok... baca Bismillah.. ada yang paling penting jgn sampai putus kepala ayam tu..
DIV 3 LIGA HOKI IPOH
KejayaanPERLAWANAN HOKI DIV 3 LIGA HOKI IPOH, S.T.A.R MENGALAHKAN SEK.MEN METHODIST SG.SIPUT, 2-0.
to all starian048 futsal players
Kejayaanfor the futsal players who will go to kuantan next weekend,,wish u all the bes...hope you all can success and go to the grand final at ampang...same with Full clip....
PESTA MAKAN DURIAN
AktivitiSEMUA WARGA STAR DIJEMPUT MAKAN DURIAN DI TAPAK PERHIMPUNAN PAGI, PADA JAM 3.00 PM ,09 JULAI 2007.
Page 66 of 68 << < 63 64 65 66 67 68 >
Jam
Login
Username

Password



Lupa Kata Laluan?

Belum Mendaftar?
daftar sekarang !!

Kalendar Sekolah
MonTueWedThuFriSatSun
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Pautan




Bestari
Karangkraf
Muat Turun Terkini
(Sila halakan cursor kepada pautan muat turun untuk paparan tajuk penuh.)
Lampiran maklumat p... 1376
Surat makluman pend... 833
senarai panggil tem... 1981
Modul sejarah ting.... 1218
LATIHAN SEJARAH TIN... 1340
LATIHAN SEJARAH TIN... 1220
LATIHAN P.ISLAM CUT... 2021
BORANG USUL PIBG 2015 1752
SESI PENDAFTARAN TI... 2702
MAKLUMAT PENDAFTARA... 2246